Sufinanciraju Gradski ured za kulturu i civilno društvo i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. 

Pokrovitelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja, Služba za zaštitu autorskih muzičkih prava HDS ZAMP.

5. UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom


IZBORNIK

AKTUALNO – NASLOVNA   SUDIONICI   PROGRAM   REZULTATI   ARHIVA


ARHIVA – 5. UPSET ART Festival (1.-14.11.2023)


OTVORENE SU PRIJAVE ZA 5. UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije (osoba s invaliditetom), od 18.7.2023  do 1.10.2023. godine (zatvoreno)


Pozivamo sve udruge, pojedince-umjetnike, amatere i profesionalce da nam se pridruže 11. i 12. studenog 2023., u Centru za kulturu Trtešnjevka, na 5. UPSET ART festivalu umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom. Do sada smo imali brojne radionice, koncerte, predstave, performanse, karaoke zabave, video prezentacije, izložbe, sajmove i brojne druge aktivnosti – te vas pozivamo da se uključite i pridružite našem inkluzivnom programu. Za to ćemo vam osigurati svu raspoloživu (tehničku, prostornu, ljudsku i drugu) podršku u prezentaciji vaše umjetnosti i rada javnosti, a za vaš program ćemo i osigurati svima podjednaku i transparentnu financijsku potporu. Radi se o potpori koja će vam pomoći da nastavite s kulturno-umjetničkim radom i nastavite producirati divne programe koji će javnosti odašiljati poruku inkluzije. Kao primarno inkluzivan program, svake godine primamo sve prijavljene nastupe, izložbe, prezentacije, koncerte, performanse, kao i sve digitalne materijale – bez obzira da li su te umjetničke radove stvorili pojedinci ili grupe, osobe s invaliditetom ili oni “bez” invaliditeta. Drugim riječima – kod nas su svi dobrodošli te ćemo zajedno s vama organizirati program našeg UPSET ART festivala kojeg prati slavni moto marginaliziranih skupina “Ništa o nama, bez nas”.
Poziv je otvoren od 18.7.2023. do 1.10.2023. godine, a prijaviti se možete ispunjavanjem službene  >>> PRIJAVNICE <<<.
Prošlih godina smo ugostili više desetaka koncerata (gluhih i čujućih osoba), performansa i predstava, radionica, prezentacija, izložbi, karaoke i brojnih drugih zabavnih i kreativnih programa. Obraćamo se i stručnoj publici za koju organiziramo okrugli stol i publikaciju korisne brošure savjeta o unaprjeđenju scene inkluzivne umjetnosti.
Prijavite se i vi, mi ćemo vam osigurati svu raspoloživu tehničku, prostornu i ljudsku pomoć i organizirati vaš program!
Apsolutno svi zainteresirani (bez obzira da li su osobe s ili bez invaliditeta, profesionalci ili početnici, pojedinci, skupine ili udruge) su pozvani prijaviti svoj program putem službene
 
>>> PRIJAVNICE <<<.
 
Svi programi/izvođači pri tome dobiju i financijsku podršku – jer UPSET ART festival vjeruje da ćemo inkluzivnu umjetnost razviti time što ćemo ju prakticirati (nema selekcije) i financijski poduprijeti (svaki umjetnik_ca ili autor_ca treba biti nagrađen za svoj rad i sudjelovanje u našem programu koji zajednički kreiramo).
Sve dodatne informacije možete dobiti kod voditelja festivala na ihromatko@cekate.hr.
PRIJAVNICA: https://forms.gle/iu5yxWNYnsPnZbD88 
VIŠE INFORMACIJA:
Web: https://cekate.hr/program/5-upset-art-fest/  (uključuje arhivu svih nastupa i programa prethodnih četiri UPSET ART festivala)
Facebook: https://www.facebook.com/upsetartfest/


NATJEČAJ ZA IZBOR VIZUALA ZA PLAKAT – otvoren od 2.5 do 14.7.2023 – nagrada 100 EUR, od 2.5. do 14.7.2023. godine (zatvoreno)


Kako bi potaknuli kreativno izražavanje umjetnika s i bez invalidteta, kao i onih s i bez iskustva, pozivamo vas da pošaljete svoj likovni rad, sliku, fotografiju, kolaž ili bilo koji drugi digitalni vizualni materijal na natječaj za izbor vizuala za plakat 5. UPSET ART festivala umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom.
Kako bi se kvalificirali na natječaj, pristigli rad mora biti sljedećih propozicija:

  • na široku temu inkluzije
  • u formatu A4 (210×297 mm) ili manjem
  • sa standardnim ekstenzijama za digitalne vizualne materijale (.jpeg, .jpg, .png i slično)
  • minimalno HD rezolucije: 720p (1,280 x 720 piksela)
  • maksimalne veličine 10MB
  • poslan isključivo putem službene prijavnice, koja uključuje sve potrebne informacije o poslanom radu i autoru_ici

Svaki autor_ica može poslati jedan rad.
Natječaj je otvoren od 2. svibnja do 14. srpnja 2023. godine, isključivo putem službene prijavnice.
Prijaviti se mogu doslovce svi: bez obzira na dob, spol, prebivalište, invaliditet, obrazovanje, etnicitet ili bilo koji drugi uvjet. 
Izborni žiri će do 1.9.2023. godine odabrati najbolji rad – koji će postati vizual/plakat ovogodišnjeg festivala. 
Svi koji su se prijaviti će dobiti obavijest putem emaila o izabranom radu.
Izabrani rad će biti nagrađen s 100 EUR, uz dodjelu nagrade na samom festivalu. 
Za sva pitanja o natječaju, molimo da se obratite voditelju programa na ihromatko@cekate.hr (Ivan Hromatko)


ARHIVA – 4. UPSET ART Festival (12.-13.11.2022)

ARHIVA  – 3. UPSET ART Festival (26.-27.11.2021)

ARHIVA – 2. UPSET ART Festival (21.11.2020)

ARHIVA – 1. UPSET ART Festival (29.-30.11.2019)


SNIMKE SVIH NASTUPA OD 2019. GODINE DO DANAS


UPSET ART festival stavlja naglasak na promociji inkluzivne umjetnosti i umjetnosti osoba s invaliditetom, a dugoročnu promociju postižemo snimanjem svih nastupa i programa – ne bi li tako izvođačima i sudionicima dali materijal kojim se mogu promovirati (ili prisjetiti svojih izvedbi), a javnosti ostavili trajnu arhivu snimaka koji pokazuju da je inkluzivna umjetnost ne samo moguća nego i poželjna i kvalitetna.

Snimke svih nastupa, kao i reportaže s radionica i prezentacija, od 1. do 5. UPSET ART festivala (2019-2023. godine) možete pogledati na

 

YouTube kanalu Centra za kulturu Trešnjevka

 

klikom ovdje. 

 

 

Skip to content