Kao lokalni centar za kulturu i obrazovanje, CeKaTe redovito otvara svoja vrata studentima i studenticama, kao i onima koji žele volontirati na našim programima.

Tu priliku iskoristili su mnogi studenti i studentice kako bi ispunili obvezu prakse u sklopu svojih studija. Neki od tih su:

  • Sveučilište u Zagrebu
    • Filozofski fakultet u Zagrebu / Odsjek za pedagogiju / kolegij “Pedagogija slobodnog vremena”
    • Pravni fakultet / Studijski centar socijalnog rada / kolegij “Socijalni rad u organiziranju zajednice”

Tijekom višegodišnjeg edukacije studenata/ica na praktičnom radu, omogućili smo brojnim studentima socijalnog rada i pedagogije da steknu iskustvo i znanja vezana uz slobodno vrijeme i rad sa svim dobnim skupinama. 

Neki od projekata koje su realizirali studenti/ce u suradnji s CeKaTe-om uključuju:

  • Upoznaj me: inkluzivni projekt studentica socijalnog rada

Ovaj pohvalni projekt osmisle su i provele studentice IV. godine Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu,
Franciska Pavičić, Tena Prodanović, Lucija Slukan i Anita Šoštarić, u sklopu kolegija “Socijalni rad u organiziranju zajednice”.

Studentice su svoj projekt posvetile senzibilizaciji lokalne zajednice Srednjaka prema gluhim osobama.

Projekt je rezultirao videom koji približava čujućoj i gluhoj publici poteškoće i diskriminaciju s kojom se susreće gluha osoba u svakodnevnom životu – iako su dokazano jednako sposobni i jednako vrijedni članovi društva.

Pogledajte video: Upoznaj me 

 

VOLONTIRANJE NA TREŠNJEVCI (VoLaNT)

Od 2018. godine, CeKaTe sistemski potiče volontiranje na kulturno-umjetničkim i obrazovnim programima koji se održavaju u CeKaTe-u, kao i volontiranje na dobrobit zajednice na Trešnjevci i u Zagrebu.

Program smo nazvali skraćenim nazivom “VOLANT”, koja u engleskom jeziku (engl. volant) označava biće sposobno za let, odnosno, biće koje ima otvorena krila i spremno je poletjeti, jer smatramo da volonteri radeći na dobrobit zajednice simbolički otvaraju krila – kako svoja, tako i onih s kojima rade i kojima pomažu. 

Volontiranjem razvijamo svoje osobne sposobnosti, znanja i vještine, pomažemo drugima u zajednici i činimo život u zajednici kvalitetnijim.

CeKaTe održava programe za brojne kreativne i obrazovne programe sve dobne skupine, kulturno-umjetničke programe za profesionalce i amatere, te jednako važne programe uključivanja osoba s invaliditetom u kulturu ili promicanja ekološke svijesti i održivog razvoja. Također ostvarujemo višegodišnju međunarodnu suradnju i partnerstva kojima obogaćujemo profesionalnost stručnih suradnika, vanjskih suradnika, partnera i volontera, te kvalitetu života na Trešnjevci. 

 

Stoga vjerujemo da će se u našem programu naći nešto za svakoga tko želi volontirati.

 

Za volontiranje na Trešnjevci se možete prijaviti preko Volonterskog centra Zagreb, odnosno, poveznice niže:

http://www.vcz.hr/lokalno-volontiranje/pretrazivanje-projekata/projekt-3384/

 

Od pokretanja programa, naši trešnjevački volonteri su sudjelovali u programima:

Osim što su pomogli u realizaciji programa za djecu i odrasle, volonteri su sudjelovali u prikupljanju donacija – proizvoda za socijalnu samoposlugu Crvenog križa u Zagrebu

Preuzimanje donacija ispred CeKaTe-a

 

Za sve dodatne informacije i pitanja obratite se voditelju programa volontiranja u CeKaTe-u:

dr.sc. Ivan Hromatko

viši stručni suradnik za programe u lokalnoj zajednici

+385958664312

ihromatko@cekate.hr ili ihromatko.cekate@gmail.com

Studentska praksa i volontiranje u CeKaTe-u
Skip to content