Foto: Patrik Macek

 

BIOGRAFIJA GRADA/POTRES U ZAGREBU

 

U okviru projekta i prateće izložbe pod nazivom BIOGRAFIJA GRADA/POTRES U ZAGREBU pozivamo sve zainteresirane fotografe (amatere i profesionalce) da nam se kroz svoje sudjelovanje pridruže na ovom fotografskom projektu.

 

Pošaljite nam do 20.9.2020. svoje fotografije Zagreba i okolice snimljene za vrijeme početka  pandemije Covid-19 („lockdown“) i potresa s teškim posljedicama za Grad i građane.  Zanimaju nas fotografije koje prate život u periodu od ožujka do svibnja.

 

Sliku Zagreba koju želimo pokazati čine fotografije sablasno praznih ulica grada s njegovim znamenitostima ali i skrovitih ulica sa slabo poznatim detaljima, direktne posljedice potresa na zagrebačke zgrade i njegove stanovnike te postepeno (ne)obnavljanje ili (ne)zacjeljivanje Grada te međusobnu solidarnost stanovnika Zagreba u ovoj nevolji.  Ideja je prikazati specifičnosti pojedinih dijelova Zagreba te pritom odgovoriti na pitanje: što se desilo i kako se s time danas nosimo.

Uz osvještavanje važnosti zagrebačke arhitektonske baštine, naglasak je na prikazu oštećenog (ranjenog) Zagreba u vrijeme trajanja pandemije COVID-19 i snažnog potresa koji je zadesio Zagreb te njegovih posljedica koje još uvijek traju.

Vjerujemo/znamo da svi još uvijek osjećaju posljedice ovih ne tako davnih zbivanja te da i ovako, bilježenjem slike, čuvamo i memoriju Grada.

Pošaljite do 10 fotografija u jpg formatu uz priložene podatke o autoru, vremenu i mjestu njihovog nastanka, do 20.9.2020. na mail adresu

 

modulor@cekate.hr

 

Nakon selekcije fotografija od strane stručnog žirija (vodstvo: Luka Mjeda, fotograf) izložba će se održati u Galeriji Modulor od 13.-23.10.2020.

 

Za informacije nazvati: 091 3027 412

 

Biografija grada / Potres u Zagrebu- natječaj, izložba

Ključne riječi: