Dramska pedagoginja, Antonija Kušanić, pokreće za srednjoškolce lutkarsku radionicu u Domu kulture Prečko, Prečko 2a. Dvosatne će radionice biti srijedom od 19.30 do 21 sat.

Mlada, darovita i poduzetna dramska pedagoginja Antonija Kušanić  održavat će susrete biti srijedom od 19.30 do 21 sat u Domu kulture Prečko (Prečko 2a). Polaznici (srednjoškolci) naučit će izrađivati lutke, animirati ih i predstavljati, oblikovati predstavu… Materijal i alat pribavlja Centar za kulturu Trešnjevka.

Cijena je popularna:  200 kuna na mjesec tijekom osam mjeseci (od 4. 10. 2017. do 31. 5. 2018.). Slijedimo kalendar akademske školske godine, nudimo ukupno minimalno 31 termin rada i 62 sata radionice.

Članarina je 100 kuna, tijekom osam mjeseci (od 4. 10. 2017. do 31. 5. 2017.) Za jednokratnu uplatu dajemo popust 15 posto (1.360 kuna).

Informacije: tnt@cekate.hr i 0913027 418. Osoba za kontakt: Želimir Ciglar

Voditeljica je izabrala ovaj citat, kao motiv za rad:

“Ljubav je najbolja melodija u glazbi života,
bez nje bi čovjek zauvijek bio neusklađen
u ogromnom zboru čovječanstva”

Evo što o svojoj radionici kaže sama voditeljica:

Lutkarska radionica za učenike srednjih škola i studente

“Iako se u našem društvu lutka često asocijativno veže uz dijete ili igru s djetetom, ovaj put nudimo lutkarske radionice kroz cijelu školsku godinu i nešto starijima. U tjednim lutkarskim radionicama za učenike srednjih škola i studente  upoznavat ćemo lutkarstvo kao umjetnost koja spaja različite umjetnosti poput glazbene, dramske, likovne i scenske. Polaznici će kroz radionice upoznati različite vrste lutaka kao što su, primjerice, jednostavne lutke od materijala iz svakodnevnice preko ginjol lutaka, štapnih lutki, marioneta i stolnih lutaka a upoznat će i kazalište sjena kao jednu od mogućnosti lutkarskog izričaja.
Cilj ovih radionica je promicati stvaralaštvo i lutkarstvo te kod polaznika te putem raznih vježbi i igara kao i korištenja lutke poticati razvoj kreativnosti, mašte i zajedništva. Također ćemo raditi na razvoju glasa, govornoj izražajnosti, sposobnosti pamćenja i koncentracije, stvaranja priče, pozitivnoj improvizaciji te animaciji.

Vježbe animacije su neizostavan dio lutkarstva pa tako i ovih radionica u kojima ćemo usvajati sposobnost oživljavanja lutke i raznih predmeta kao i traženja prikladnog glasa i načina na koji će se pojedina lutka/predmet kretati scenom. Također ćemo raditi s lutkom kao medijem komuniciranja preko različitih tekstova čime ćemo dotaknuti način rada na sebi pomoću lutke.

U drugom dijelu lutkarskih radionica polaznici će s voditeljicom osmišljavati svoju lutkarsku predstavu i također sudjelovati u izradi lutaka i scenografije te time imati priliku uprizoriti naučeno. Kako bi se sudjelovalo na radionicama potrebno je doći i biti otvoren učenju novih znanja i svladavanju novih sposobnosti.”

Voditeljica: Antonija Kušanić

Skip to content