Iako je započeo rad, još se možete upisati u dramske radionice Svetlane Patafte koja 2005. godine vodi dramske radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce u Centru za kulturu Trešnjevka. Riječ je o glumici i redateljici koja svoje polaznike poučava medijskoj kulturi, uključuje glazbu, filmsku i video umjetnost u svoj rad, ali i znatno ulaže u rad s tijelom. U njenim je aktivnostima scenski pokret vrlo bitan, a nerijetko na završnim prezentacijama i sama nastupa sa svojim polaznicima. Možete se uključiti u jednu od dvije grupe.

Dođite subotom od 11 do 13 sati (dob polaznika 10 do 14 godina). Dobrodošli su i novi polaznici. Cijena radionice je 150 kuna na mjesec, a dva puta na godinu bit će i predstavljanje rada na velikoj pozornici CeKaTea.

 

BIOGRAFIJA

Svetlana Patafta
– Diplomirala glumu u klasi profesora Petra Banićevića na Umetničkoj akademiji u Novom Sadu 1999. godine.
– Diplomirala engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2000. godine
– U Zagrebu živi i radi od 2002. godine.
– Kao dramska pedagoginja voditeljica je Dramskog studija EHO pri Srpskom kulturnom društvu „Prosvjeta“ – srednjoškolska i studentska grupa, kao i Dramskog studija TNT Centra za kulturu Trešnjevka – osnovnoškolske grupe (od 2005.).
– U posljednjih par godina bavi se vrlo fokusirano kazalištem za najmlađe.
– Autorska predstava Boje duge, premijerno izvedena 2009. u produkciji Udruge za poticanje razvoja djece i roditelja „Puna kuća“ na stalnom je repertoaru Dječjeg kazališta Dubrava u Zagrebu od sezone 2010/11.
– Autorica je projekta „Multikulturom do kvalitetne kulture“ koji predstavlja priče iz tradicija raznih naroda koji žive na području Hrvatske. Kroz njega su do sada realizirane dvije predstave: „Biberče“, srpska narodna priča i „Ogledalce, ogledalce…“ Ane Đokić po motivima iz priče I. B. Singera i po motivima iz židovske tradicije. Druga je na stalnom repertoaru Dječjeg kazališta Dubrava od sezone 2011/12. Predstave su nastale također u produkciji Udruge „Puna kuća“.
– Kao redateljica režirala je niz predstava za djecu i mlade koje izvode upravo djeca i mladi. Do sada potpisuje tri profesionalne režije: predstava za djecu i mlade „Ruksakom po Europi“ Dore Delbianco po motivima iz istoimene priče Tatjane Prenđa Trupec u CK Trešnjevka i predstave za odrasle: „Život u kazalištu“ Davida Mameta i Jednostavno komplicirano Thomasa Bernharda, nastalih u produkciji Umjetničke organizacije „Mitropa“.
– Članica HDDU (Hrvatskog društva dramskih umjetnika), HCDO (Hrvatski centar za dramski odgoj), i ASSITEJ-a (Udruga hrvatskih profesionalnih kazališta za djecu i mlade)

Posljednje iz kategorije: Teatar na Trešnjevci

Skip to content