RADIONICA DRAMSKOG PISANJA

„Dramitelji“

Vidite sebe u budućnosti: penjete se na neku od svjetskih pozornica, organizatori vam uručuju buket i statuu, vaša drama proglašena je najboljom u svijetu… A onda se strmoglavite na zemlju. Jer nemate pojma kako napisati dramski tekst. Ne znate ni otkud početi.

CeKaTe ima rješenje za ovu boljku: Radionica dramskog pisanja Dramitelji“. Uz profesionalnu pomoć dramaturginje kroz dvomjesečni proces rada na vlastitim tekstovima naučit ćete puno toga o dramskoj strukturi, nastajanju likova, kreiranju dramskih sukoba i razradi ideja.

Istjerajmo tu dramu iz vas!

 

Trajanje: 16 sati u trajanju od 2 mjeseca

Teme: struktura dramskog teksta, potraga za inspiracijom, nastajanje lika, kreiranje dramskog sukoba, razrada ideja – uz tjedne praktične zadatke

Cilj: napisati vlastiti dramski tekst u trajanju 10-15 minuta

Cijena: 450kn/mjesečno

Termin: Srijeda 18.30-20.30 u Centru za kulturu Trešnjevka

Prijave: tnt@cekate.hr

Početak radionice: 15.5.2019.

 

O voditeljici:

Kristina Kegljen diplomirana je anglistica i dramaturginja. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade te nekoliko nagrada za poeziju i drame. Dramski tekstovi izvođeni su joj u Sceni Gorica (komedija „Zov divljine“), dječjim kazalištima (dramatizacije „Mačak u čizmama“, „Ribar Palunko i njegova žena“, „Knjiga o džungli“, „Jagor“), Gradskom kazalištu Sisak, u ITD-u te režirani kao radio-drame na Hrvatskoj radiju („Južina“, „Pukotine“ i nekoliko kraćih dramskih formi).Dobitnica je dvaju scenarističkih stipendija Društva hrvatskih filmskih redatelja (za igrani i za dokumentarni film). Objavljene su joj tri zbirke pjesama („Geleri i grožđice“, „Ne poklanjaj srce divljim stvorovima“ i „Capricorn“). Autorica je nekoliko scenarija za promotivne filmove i reklame. U šetnji sa psom Feđom na pamet joj padaju najbolje ideje.

 

Radionica dramskog pisma DRAMITELJ

Ključne riječi:

Skip to content