LJETNI DISKONT KULTURE

Lajkajte nas što više

Ana Marija Meniss vodila je otvorenje, pokraj nje sjede: Veselko Leutar, Željka Turčinović (Hrvatski radio), Ljiljana Perišić (ravnateljica CeKaTea, Želimir Ciglar, Saša Martinović Kunović, Kristina RadoševićSva

Svakim radnim danom od 10 do 13 sati u atriju CeKaTea besplatne su radionice za djecu Cool School. Pletemo, šivamo, izrađujemo sve što se rukama može izraditi. Dovedite svoje dijete, neka stvara rukama. To je samo jedna aktivnost Prvog ljetnog diskonta kulture,  a vodi ga Kristina Radošević.

„Lajkajte nas što više“,  tim je riječima ravnateljica Centra za kulturu Trešnjevka Ljiljana Perišić 19. 6. 2012. Otvorila Prvi ljetni diskont kulture u atriju CeKaTea na pozornici koju je posudio Nikola Ćubela, ravnatelj Zagrebačkoga kazališta lutaka.
Veselko Leutar pozdravio je sve prisutne, jer već je u 18 sati otpočeo Modni buvljak / Pobjegni s modnim cirkusom. I dok su mnogi u atriju mijenjali, darovali ili kupovali nošene krpice i nakit, na pozornici su suradnici govorili o svojim programima tijekom ljeta. Leutar je ponosno promovirao najnoviji Glas Trešnjevke, koji je netom stigao iz tiska.

Nakon što je Veselko Leutar promovirao novi broj Glasa Trešnjevke i otvorio Modni buvljak, Saša Martinović Kunović je govorila o programu Cijeli svijet je pozornica četvrtkom

Voditeljica je bila Ana Marija Meniss, najavila je svoj Trešnjevački plesnjak petkom od 20 do 22 sata na kojem će se u ugodnoj hladovini i miru atrija odvijati plesne večeri za sve uzraste, a plesat će se glazba od fokstrota do rock’n rolla… Saša Martinović Kunović govorila je o ciklusu četvrtkom Cijeli svijet je pozornica, o modnoj reviji kojom početkom rujna taj ciklus završava, a Želimir Ciglar je pozvao sve prisutne da već u četvrtak 21. 6. U 20.30 sati uživaju u susretu s akademikom Zlatkom Bourekom, njegovim animiranim filmovima i teatrom figura.

Pozornicu na kojoj će se odvijati predstave, koncerti, plesne večeri i tribine posudio je ravnatelj Zagrebačkoga kazališta lutaka Nikola Ćubela.

Glavna urednica Dramskog programa Hrvatskog radija Željka Turčinović iskazala je radost što se uspostavila suradnja Centra i Hrvatskog radija. Ciklus proslave 85. rođendana hrvatske radio-drame počinje 21. 6. u 18.30 sati emitiranjem radio-igre za djecu „Gulliverova putovanja“ i radionicom koja će potom uslijediti… Već 5. 7. u 19.00 bit će radio-igra Ivana Bauera “Eldorado”…

Kristina Radošević (u sredini) najavljuje zatvaranje Diskonta za 23. rujna, na kraju ljeta i na početku jeseni velikom priredbom u Parku Stara Trešnjevka.

Stručna suradnica CeKaTea Kristina Radošević govorila je o svojim programima u kojima se djecu i mlade poučava kreativnosti, ali i njihove roditelje i bake i djedove kako da sa svojim potomstvom kreiraju bolje i ljepše svjetove u sebi i oko sebe.


Gosti na otvorenju bili su i suradnici iz Kulturnog centra Peščenica, Boris Kovačević. Damir Trajčević govorio je o svom romanu „Punoglafka“ koji se priprema u KNAP-u, dio je zajedničkog programa šest centara kvARTura.

Romanopisac Damir Trajčević govori o romanu i predstavi “Punoglafka” koju zajedno pripremaju Kulturni centar Peščenica i kvARTura, redatelj je Mario Kovač, dramatizaciju potpisuje Boro Radaković, a premijera će biti u listopadu. Predstava će igrati i u CeKaTeu! Tema je neprihvatljivo ponašanje mladih.

„Samo sam prepisivao život, gledao sam oko sebe, virio u život tinejdžerki“, kazao je Trajčević o svom pomalo šokantnom romanu koji progovara o seksualnosti dijela urbane populacije. Redatelj je Mario Kovač, a roman je dramatizirao Boro Radaković.

Zdenko Trandler, majstor svjetla s Domagojem Čuturom, svojim pripravnikom, vodi ton na otvorenju Diskonta.

Ecija Ojdanić na javnoj probi “Bobočke” Miroslava Krleže u režiji Ivana Lea Leme, dramaturgica Ana Tonković Dolenčić. Pretpremijerno 19. 7. u 21:00 na Ljetnom diskontu kulture u Atriju CeKaTea

Modni buvljak je nastavljen, a uzvanici su pozvani u veliku dvoranu gdje su deset minuta uživali u javnoj probi predstave „Bobočka“ Ecije Ojdanić koja će pretpremijerno biti izvedena u atriju, 19. srpnja u 20:30 sati.
Ljetni diskont kulture prigoda je da u svom kvartu uživate u vrhunskim kulturnim i umjetničkim susretima, besplatno ili za tek neznatnu cijenu ulaznice.

 

PRVI LJETNI DISKONT KULTURE
21. 6. /četvrtak / 20:30 / Cijeli svijet je pozornica / Atrij CeKaTea
Zlatko Bourek: kipar, likovni i filmski umjetnik
Akademik Zlatko Bourek predstavio se uoči Dana antifašističke borbe kao filmski, kazališni i likovni umjetnik u sklopu Ljetnog diskonta kulture 21. 6. u 20.30 sati u Atriju CeKaTea. Dio je to programa koji ide četvrtkom: “Cijeli svijet je pozornica”. Očekuju se nastupi Vilija Matule, Renea Medvešeka, Ecije Ojdanić…

Projicirali su se njegovi animirani filmovi, pokazao je konstrukcija i animaciju svoga teatra figura. Glumci Zagrebačkoga kazališta lutaka: Đuro Roić i Mladen Čutura izveli su ulomke iz Bourekove predstave „Jedini neuspjeh Adolfa Hitlera“ Georgea Taborija. Predstava je na repertoaru Zagrebačkoga kazališta lutaka. Prije toga projicirali su se Bourekovi animirani filmovi “Balade Petrice Kerempuha” i “Bećarac”, a on je govorito o njihovu nastanku, o susretima s Miroslavom Krležom, dekonstruirao je svoj teatar figura, pokazao kako su lutke/kipovi nastali i kako se pokreću… Bila je to prigoda i za profesionalce i za redovnu publiku svih naraštaja da se upoznaju s radom ovog svestranog umjetnika, a jedna je gledateljica kazala kako se osjeća kao da je tu večer pročitala nekoliko izvrsnih knjiga. Ulaz je bio slobodan.

Prvi ljetni diskont kulture: predstave, radionice, slušaonice, ples…
Skip to content