16.3. – 30.3.2019.

U sklopu projekta Darujmo djeci kazalište, u ožujku ćemo ugostiti sljedeće vrtiće:

16.3.
10.00 h DV IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ “Radosni mozaik”
Vrtić će se predstaviti s dječjim kolaž programom.
U glazbenim, scenskim i plesnim točkama predstavit će se djeca pete i šeste godine života iz osam odgojnih skupina.

23.3.
10.00 h DV KOLIBRI “Ježeva kućica”
Korišteni su elemnti iz originalne verzije Branka Ćopića Ježeva kućica, s naglaskom na važnosti obiteljskih vrijednosti, a ne materijalnih (nije važan broj kvadrata, već sretna, složna i zdrava obitelj.
Sudjeluju odgojiteljice i djeca predškolske dobi.

11.30 h DV EN TEN TINI “Bijeg uz brijeg”
Predstava govori o bilju koje napušta grad zbog zatrovanosti smogom. Djeca i stanovnici grada žale za biljem te odlučuju krenuti u potragu za njima. Pronalaze ih na brijegu te dogovaraju uvjete pod kojima bi se bilje ipak vratilo u grad te tako razveselila mališane.
Pouka priče: „Čuvajmo naš okoliš!“
Sudionici: Dramska skupina DV „En ten tini“ i djeca starijih vrtićkih skupina

30.3.
10.00 h DV TATJANE MARINIĆ “Čarobno putovanje dječjom maštom”
„Cats“ (Mačke) – djeca skupine „Ježići“ iz kraćeg programa ranog učenja engleskog jezika iz područnog objekta Tuškanac; odgojiteljica mentor Lucija Šaić
„Der Hut“ (Šešir) – djeca skupine „Zvjezdice“ za rano učenje njemačkog jezika iz centralnog objekta u Pavlinovićevoj; odgojiteljica mentor Marijana Oreč i odgojiteljica Mirjana Blažun
„House and mouse“ (Kućica i miš) – djeca skupine „Cvjetići“ za rano učenje engleskog jezika iz centralnog objekta u Pavlinovićevoj; odgojiteljica mentor Silvana Kašuba Katunar i odgojiteljica Marija Mijat
„Buđenje“ – djeca iz kraćeg programa ritmike i plesa odgojnih skupina „Ježići“, „Bubamare“ i „Jabuke“ iz područnog objekta Tuškanac; odgojiteljica Sanja Rožmarić

11.30 h DV MEDO BRUNDO “Priče iz Mede Brunde”
Tri priče:
“Čarobna šuma”
Autori priče “Čarobna šuma” su djeca iz odgojno obrazovne skupina Baloni. Radnja predstave se odvija u šumi u koju ulazi čovjek s namjerom da pronađe čarobni list koji ispunjava lijepu želju. Na ulasku u šumu, čovjek doznaje da je šuma začarana i kada jednom uđe nema više povratka. Pun nade da će uspjeti pronaći čarobni list, a samim time i ključ koji će osloboditi zarobljene u toj šumi, čovjek ipak odluči uči u začaranu šumu.
Predstavu će izvesti djeca i odgojiteljice odgojno obrazovne skupine Baloni, obogaćene sportsko-.zdravstvenim programom.
“The enormous turnip”
Priča govori o djedu koji je posadio repu koja je izrasla prevelika. Djed je nije mogao sam iščupati pa je u pomoć pozvao baku, a kada ni zajedno nisu uspjeli, odlučili su u pomoć pozvati životinje.
Predstavu će, na engleskom jeziku, izvesti djeca i odgojiteljice odgojno obrazovne skupine Flowers-obogaćenog programa ranim učenjem engleskog jezika.
“Ribica srebrica”
Radnja priče se odvija u moru u kojem živi riba koju zbog njenih srebrnih ljuskica zovu Ribica Srebrica. Ona je tašta zbog svoje ljepote i ne želi se družiti s drugim ribama te tako ostaje sama. Hobotnica Osmokraka savjetuje Ribicu Srebricu da svakoj ribici da jednu svoju ljusku pa tako više neće biti najljepša riba u moru, ali će opet imati prijatelje. Ribica Srebrica poslušala je hobotnicu Osmokraku i ponovno biva sretna sa svojim prijateljima.
Predstavu će izvesti djeca i odgojiteljice odgojno obrazovne skupine Hopsice.

Posljednje iz kategorije: Teatar na Trešnjevci

Skip to content