Vrijeme održavanja 27. DANA HRVATSKOG FILMA

  1. Dani hrvatskoga filma održat će se od 16. do 20. lipnja 2018. Uz izmještanje dijela natjecateljskog programa iz zatvorenog kina na Ljetnu pozornicu Tuškanac i Park Stara Trešnjevka (gdje je prošle godine prikazivan program animiranih filmova i glazbenih spotova), dio popratnog prikazivačkog programa bit će dislociran u nove prostore i na lokacije u drugim gradskim kvartovima. Na taj način se hrvatski film nudi i zatečenoj publici koja nije sklona odlasku u kino, osobito ne u proljetno-ljetnoj sezoni. Istodobno se film integrira u druga događanja i kulturne sadržaje unutar urbanog prostora, a Dani hrvatskog filma povezuju s drugim istodobnim manifestacijama kojima je hrvatski film zanimljiv kao dodatni sadržaj.

Glavni prikazivački prostori 27. DHF:

  1. Ljetna pozornica Tuškanac – programi otvaranja i zatvaranja, večernji program konkurencije i održavanje komplementarnih kulturno-zabavnih programa
  2. Kino Tuškanac – poslijepodnevni i rani večernji program konkurencije te popratni festivalski program, rezervna dvorana u slučaju kiše i nemogućnosti održavanja večernje projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac; sjedište festivalskog ureda i videogalerije; prostor za održavanje okruglih stolova i promocija.
  3. Centar za kulturu Trešnjevka – specijalizirane radionice
  4. Park Stara Trešnjevka – popratni filmski programi za djecu i građane.
  5. Prostori Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu u Frankopanskoj ulici – radionice, izložbe

Raspored projekcija na http://danihrvatskogfilma.net/2018/raspored/

27. DANI HRVATSKOG FILMA 16. – 20.6.2018.
Skip to content